推广 热搜: gt;  学科学习方法  学习方法  脑力开发  各学科学习方法  学习啦——方法网  学习啦——考试网  记忆力  资讯  高中学习方法 

下学期小学四年级英语期中试题

   日期:2020-02-11     来源:www.zhixueshuo.com    作者:智学网    浏览:548    评论:0    
核心提示:  英语的学习其实也不是很难,大家多做题就好了,今天我们就给大家来看看小学四年级英语,欢迎大家参考哦  小学四年级英语下

  英语的学习其实也不是很难,大家多做题就好了,今天我们就给大家来看看小学四年级英语,欢迎大家参考哦

 m.xuexila.com

  小学四年级英语下册期中试题及答案

  听力部分

  一、Listen and write: 下面的单词缺了第一个字母,听录音,按四线格书写规范补全单词。每小题连读两遍。

  例如:baby

  1. it 2. unch 3. mall 4. ilk 5. uck

  6. arden 7. urry 8. acket 9. ow 10. an

  二、Listen and choose: 听录音,选出相符的一项,圈住其字母代号。每小题连读两遍。

  1、 2、 3、

  A B A B A B

  4、 5、

  A B A B

  三、Listen and judge: 依据录音内容,判断下面的图片是不是与录音内容相符合。相符的在图片下方的括号里打,不相符打。每小题连读两遍。

  1、 2、 3、 4、 5、

  

  四、Listen and write:依据录音中的对话内容,在相应的空格中打,本题读两遍。

  Tom

  Sarah

  John

  Amy

  Mike

  五、Listen and choose: 听问题,选出最好答案。将答案前的字母代号填入题号前的括号内。每小题连读两遍。www.

   1、 A: Yes, its. B: No, its not. C: No, its white.

   2、 A:Theyre jeans. B: Theyre brown. C: Its a jacket.

   3、 A: There are three. B: Its 7:00. C: Theyre three.

   4、 A:Yes, its my jacket. B: Yes, it is. C: Its Mikes.

   5、 A: No, it isnt a classroom. B: No, its a football. C: Yes, it is.

  六、Listen and judge:听录音,判断下列句子与录音是不是相符。相符的打不相符的打。每小题连读两遍。

   1. There is a small playground in Mikes school.

   2. The canteen is near the playground.

   3. The gym is on the first floor.

   4. The TV room is on the second floor.

   5. There are many books in the classroom.

  七、Listen and write: 听录音,填入句子中所缺的单词,每空填一词。每小题连读两遍。

  1. This is my . That is your .

  2. My is .

  3. This is pretty,

  4. What is it? Its four .

  5. Its 9:30. Its time for .

  笔试部分

  八、Think and choose: 选择正确的句子将对话补充完整,并将字母编号写在横线上。新课 标第 一网

  A: _______________________________________

  B: Its 9:45. Its time for P.E. class. Lets put on the shoes.

  A: Yes, they are.

  B: Yes , it is.

  C: What colour are they?

  D: What time is it?

  E: No, they arent.

  F: My shoes are brown.

  G. Where are my shoes ?

  A: OK, but________________________________

  B: Are they in your bag?

  A: __________________________________

  B: What colour are they?

  A: _________________________________

  B: Are they your shoes?

  A:________________________Thank you .

  九、依据图片提示,在横线上写出问句或答句。

  1. Is this your dress?

  2. ?

  Its pink.

  3. ?

  Its 8:30

  4. ?

  Yes, it is.

  5. ?

  Its white.

  十、阅读短文,判断对错,对的打,错的打。

  Hi,I am Amy. I have many beautiful clothers. They are colourful. But I like the pink sweater best. My brother John has some pretty clothers, too. They are small. He has a pair of new shoes, too. They are black.

   1. Amy is my friend.

   2. I have many beautiful clothes.

   3. I like my pink jacket best.

   4. John is my friend.

   5. Johns new shoes are black.

  答 案

  一、1. hit 2. lunch 3. small 4. milk 5. duck

  6. garden 7. hurry 8. jacket 9. now 10. van

  二、 A A A B A

  1. Where are my socks?

  2. Its 8 oclock. Its time for breakfast.

  3. This is our art room.

  4. I have a new dress for my birthday party.

  5. Go to the playground, play football.

  三、

  1. Go to the teachers office. Hand in the homework.

  2. Fold your dress.

  3. Its seven oclock. Its time to go to school.

  4.Hand up your sweater.

  5. Go to the canteen. Eat some noodles.

  四、 Tom has a new jacket. Sarah has a nice shirt. John has a yellow

  sweater. Amy has a pair of new socks. Mike has a pair of green shorts.

  They like them.

  五、C A B C C

  1. Is the jacket yellow?

  2. What are these?

  3. What time is it?

  4. Whose is the shirt?

  5. Is this a football?

  六、

  There is a big playground in Mikes school. Where is the canteen?

  Oh,The canteen is near the gym. The music room is on the first floor.The TV room is on the second floor. There are many story-books in the library.

  七、1. This is my compute . That is your picture.

  2. My skirt is white.

  3. This red dress is pretty.

  4. What time is it? Its four oclock.

  5. Its 9:30. Its time for Chinese class.

  八、D G E F A

  九、1. Yes, it is.

  2. What colour is your T-shirt?

  3. What time is it?

  4. Is this your jacket?

  5. What colour is your shirt?

  十、

  小学下学期小学四年级英语期中试题

  听力部分 40%

  I.听一听,选出听到的内容,将字母代号写在答题纸上:10%

   1. A. cook B. coke C. cake

   2. A. right B. night C. light

   3. A. catch B. watch C. match

   4. A. fly away B. run away C. far away

   5. A. have a nap B. have a look C. have a bath

   6. A. a model plane B. a model ship C. a model car

   7. A. wake B. week C. work

   8. A. ring B. sing C. wing

   9. A. beside B. behind C. outside

   10. A. on Sunday morning

  B. on Saturday afternoon

  C. on Monday evening

  II.听一听,选出听到的句子,将字母代号写在答题纸上:5%

   1. A. My mother is washing her hair in the bathroom.

  B. My father is washing his face in the bathroom.

  C. My brother is washing his hands in the bathroom.

   2. A. I usually watch TV with my grandparents.

  B. I usually watch a football match with my parents.

  C. I usually watch the cartoon with my friends.

   3. A. Two old ladies are dozing on the beach.

  B. Two old ladies are talking on the bench.

  C. Two old ladies are reading on the bench.

   4. A. We have Music classes in the music room.

  B. We have meetings in the music room.

  C. We have music shows in the music room.

   5. A. Please put a new pencil case in your bag, Tom.

  B. Please put a new battery in your clock, Tom.

  C. Please put your T-shirt in your box, Tom.

  III.听问句,选答句;听答句,选问句,将答案写在前面的括号内:7%

   1. A. Its Kittys. B. Theyre Kittys. C. Shes Kitty.

   2. A. Yes, he does. B. Yes, she can. C. Yes, she does.

   3. A. They eat grass. B. It eats grass. C. They like grass.

   4. A.Shes cooking dinner. B.Im cooking dinner. C.Im in the kitchen.

   5. A. Does he like Sunday or Thursday?

  B. Does he like Sunday?

  C. Is it Sunday or Thursday?

   6. A. What are the children doing?

  B. What are you doing, Children?

  C. Where are you , Children?

   7. A. What does Jill like doing in the evening?

  B. Does Jill often watch cartoons in the evening?

  C. What does Jill often do in the evening?

  IV.听小对话和问题,选择最好答案,将字母代号写在前面的括号内:5%

   1. A. Long. B. Short. C. Tall.

   2. A. In the living room. B. In the supermarket.

  C. In the fruit shop.

   3. A. Yes, he does. B. No, he doesnt. C. Yes, I do.

   4. A. Yes, he does. B. Yes, he can.

  C. No, he cant.

   5. A. Mike. B. Fred. C. Alice

  V.听一听,填入所缺的单词完成短文,每线一词:8%

  It is _________ morning. The sun is ________. Some pupils are playing in the gym. Jim and Mike like to play _________. They are playing now. __________ friend Tom is picking up the balls. Li Ming, Wang Dong and Jack are playing ___________. Linda and Kitty are playing __________. Now Tom is _________ .He is ________on the floor and drinking water. They are very happy.

  VI.听一听,选择最好答案,将字母代号写在前面的括号内:5%

   1. How many people are there in the photograph?

  A. Three. B. Four. C. Two.

   2. Who has a pair of glasses?

  A. My father. B. My mother. C. My father and Eddie.

   3. What is father doing?

  A. He is cooking. B. He is reading.

  C. He is playing basketball.

   4. Where is my mother?

  A. She is behind my father.

  B. She is in front of my father.

  C. She is beside my father.

   5. How old is my brother?

  A. Five. B. Twelve. C. Seventeen.

  笔试部分60%

  词语与句型 40%

  I.正确抄写句子,注意大小写和标点符号: 7%

  where are you maggie im washing clothes in the bathroom

  ___________________________________________________________

  II.读一读,用适当的单词填空,使句子完整,每线一词:5%

  1. It is nice and clean. There is a desk, a chair and a bed in it. I sleep in it. I do my homework in it. It is my___________.

  2. Playing football, swimming and running are all very fun. They make me healthy and strong. I like all these _________.

  3. I am always with you. Sometimes I am behind you, sometimes I am in front of you, sometimes I am by your side. But you cant see me in the dark. Im your _________.

  4. They are a kind of fruit. They are small and red. They are smooth. Taste them. They are sweet. They are _________.

  5. This pencil isnt sharp. It is ________. I need a sharpener to sharpen it .

  III.选出发音不一样的单词: 5%

  1.A . Mark B. car C. make D. park

  2.A .boy B. noise C. voice D. room

  3.A . thin B. Mike C. five D. mine

  4.A . boat B. coat C. soft D. Joe

  5.A . bee B. tea C. bread D. tree

  IV.选出最恰当的答案: 10%

   1. Little Lucy, ______ your book in the desk.

  A. put B. puts C. is putting

   2. Put on ________. Dont get water in your eyes.

  A. a swimsuit B. a swimming cap

  C. a pair of swimming goggles

   3. My mother usually ______ books in the bedroom. But today she is _________ in the kitchen.

  A. read, reading B. reads, reading C. reading, reads

   4. ______ the strawberry. How does it _______?

  A. Touch, feel B. Taste, touch C. Feel, touch

   5.Whats behind the door? ________.

  A. Therere some toys. B. Theyre toys. C. This is a toy.

   6. There ______ some apple juice in the bottle.

  A. are B. is C. am

   7. ________ is the tortoise? Its under the tree.

  A. Where B. How C. What

   8. What _______ your friend Alice like eating? Chicken.

  A. is B. do C. does

   9.Is Danny playing with ________?

  A. he B. his C. him

  10.The first day of a week is_______ .

  A. Monday B. Sunday C. Saturday

  V.用所给单词的适当形式填空: 5%

  1. Danny ____ basketball every Saturday, but this Saturday he isnt.

  He ____________ a model plane with his son now.

  2. What _________ you _______ now? Are you ____________ ?

  3. ______your dog _____ dog food? No, she __________

  4. Kally always _________ TV before bedtime, but now she ____________ with her parents.

  VI.按需要改写句子,每格一词: 8%

  1. Those are Ben and Alices new pencil cases.

  new pencil cases those?

  2. I like playing football. I like playing badminton.

  you like playing football playing badminton?

  3. I play basketball with my friends on Sundays.

  Jill _________ basketball with _________ friends on Sundays ?

  4. Ella shakes the tree.

  Ella _________ __________ the tree now.

  阅读理解20%

  VII.阅读短文,判断正误,用T或F表示:5%

  Look at this picture. Its a picture of the jungle . There are many animals in it. They are monkeys, pandas, bears, zebras, peacocks and so on. Look! They are having a sports meeting . Some animals are climbing the hill. A big monkey can climb fast. Its at the top of the hill . Its clapping its hands and jumping high. A fat panda cant climb fast. Its eating bamboos under the big tree. A beautiful peacock is flying above the river near the hill. Whats near the river? There are some dogs. They are running. Spotty can run fast. Its a winner .

   1. The animals live in the zoo.

   2. The animals are having a sports meeting.

   3. The small monkey is clapping and jumping at the foot of the hill.

   4. The fat panda likes to eat meat

   5. A peacock is flying above the hill.

  VIII.依据短文,选择正确答案 :5%

  It is eleven oclock. Its a fine day in May. The trees are green and the grass is green, too. The flowers are beautiful. The birds are singing. The butterflies are flying. Alice and her friends Mark, Sally, Flo, and Mike are in a park.

  They are having a picnic on the grass. They have got a big bag of food and drinks. Alice and Mark are eating hamburgers. Sally is eating a nice apple. Mike and Flo are drinking lemonade. The boys are drinking water. There are also some fruits and sweets in the bag. The boys like pears and bananas, but the girls like plums, chocolates and sweets. They have a good time in the park today.

   1. Its a very nice day __________ May.

  A. on B. in C. into

   2. They _________ in the park.

  A. have a picnic B. have a lesson C. have a party

   3. In the park they can see some birds. They are __________.

  A. singing B. flying C. singing and flying

   4. Its __________ today.

  A. sun B. sunny C. cloudy

   5. The children feel ________ today.

  A. sad B. just so so C. happy

  IX.在短文的空格里填入适当的词:5%

  It is Saturday a_________. The sun is shining. We are playing in the park. S_______ girls are singing and d__________ under a big tree. Some boys are climbing the hill. Judy and May are s________ in the lakes. Miss Fang is r_________ a story book. We are very happy.

  X.请介绍一种你喜爱的动物,可以写写它的外形、能力、喜爱的食物等等,5句话,需要3种句型。先将题目补充完整:5%

  A ___________

  答案

  听力内容

  Ⅰ. Listen and choose:

  1. My mother is cooking in the kitchen.

  2. The traffic light is green. Lets go.

  3. My cat can catch a big mouse.

  4. The mouse sees the cat. It runs away.

  5. Im tired. I must have a nap.

  6. Danny has a model car. Its very super.

  7. There are seven days in a week.

  8. The doorbell is ringing. Father is coming.

  9. Dont look outside. Please listen to the teacher.

  10. We are going to see a film on Saturday afternoon.

  

  Ⅱ. Listen and choose:

  1. My mother is washing her hair in the bathroom.

  2. I usually watch the cartoon with my friends.

  3. Two old ladies are reading on the bench.

  4. We have music shows in the music room.

  5. Please put a new pencil case in your bag, Tom.

  

  III. Listen and choose:

  1. Whose skirt is that?

  2. Does Dannys aunt like playing badminton?

  3. What food do the sheep eat?

  4 What are you doing, Maggie?

  5. He likes Sunday.

  6. We are having breakfast .

  7. Jill often watches cartoons in the evening.

  IV. Listen and choose:5%

  1. A: Look! This is our classroom building.

  B: Wow! Its so tall. There are four floors.

  A: Yes, but look at its shadow. Is it long?

  B: No, its short.

  A: Where is the shadow?

  B: Its behind the building, on the lawn.

  Q: Is the classroom buildings shadow long or short?

  2. A: Danny, what are you doing?

  B: Im doing my homework in the living room. Where are you, Mum?

  A: Im shopping in the supermarket.

  B: Is Dad shopping with you?

  A: Yes, he wants to buy a watermelon for you.

  B: Oh, thank you, Mum and Dad. I like watermelons.

  Q: Where is Dad?

  3: A: Do you like playing badminton, Peter?

  B: Yes, I often play badminton on Thursdays.

  A: Do you play badminton on Tuesdays?

  B: No, on Tuesdays I usually play basketball.

  A: You like sports very much.

  B: Yes, and I always play volleyball on Saturdays.

  Q: Does Peter play badminton on Thursdays?

  4. A: Here are the Chens. They are busy.

  B: What is Grandma doing?

  A: Shes watching television now.

  B: Is Mr Chen washing the dishes?

  A: Yes, he is. And Mrs Chen is drying the dishes.

  B: Whats Wendy doing?

  A: Shes doing her homework

  Question: Can Mr Chen wash the dishes?

  5. A: Hi, Mike. Theres a football club in our school. Do you like playing football?

  B: Yes, I do. Its my favourite sport. How about you, Fred?

  A: I also like playing football. Lets join the football club together.

  B: Great!

  A: Do you like playing table tennis, Mike?

  B: No, I dont.

  A: Who else does like playing table tennis?

  B: Alice likes playing table tennis too.

  Question: Who doesnt like playing table tennis?

  V. Listen and fill in the blanks:8%

  It is Sunday morning. The sun is shining. Some pupils are playing in the gym. Jim and Mike like to play tennis. They are playing now. Their friend Tom is picking up the balls. Li Ming, Wang Dong and Jack are playing basketball. Linda and Kitty are playing badminton. Now Tom is tired. He is sitting on the floor and drinking water. They are very happy.

  VI. Listen and choose the best answer:5%

  This is a photograph. It is new. There are four people in it. They are my father, my mother, my brother and me.

  My father is tall. He works in a big shop in Shanghai. He has a pair of glasses. He likes playing basketball. He is sitting in the chair and reading a book now. My mother is beautiful. She has brown long hair. She is next to my father. The tall boy is Eddie. Hes my big brother. He is tall and thin. He is twelve years old. Like my father, he has a pair of glasses too. The short boy is me. I am five years old. I am playing with Eddie. We have a happy family.

  

  笔试部分60%

  I.正确抄写句子,注意大小写和标点符号: 7%

  II.读一读,用适当的单词填空,使句子完整,每线一词:5%

  1. bedroom 2. sports 3. shadow 4. cherries 5. blunt

  III.选出发音不一样的单词: 5% 1. C 2. D 3. A 4. C 5. C

  IV.选出最恰当的答案: 10%

  1. A 2. C 3. B 4. A 5. A 6. B 7. A 8. C 9. C 10. B

  V.用所给单词的适当形式填空: 5%

  1. plays, is making 2. are, doing, running 3.Does , like , doesnt

  4. watches , is chatting

  VI.按需要改写句子,每格一词: 8%

  1. Whoseare 2. Door 3. plays her 4.is shaking

  阅读理解20%

  VII.阅读短文,判断正误,用T或F表示:5%

  1. F 2. T 3. F 4. F 5. F

  2. VIII.依据短文,选择正确答案 5%

  1. B 2. A 3. A 4. B 5. C

  IX.在短文的空格里填入适当的词。5%

  1. afternoon 2. some 3. dancing 4. swimming 5. reading

  X.请介绍一种你喜爱的动物,可以写写它的外形、能力、喜爱的食物等等,5句话,需要3种句型。先将题目补充完整。5%

  小学四年级英语下册学期期中试题

  听力部分

  一、 听录音,选出你所听到的单词

  1、 A. garden B. green C. colour

  2、 A. my B. five C. nine

  3、 A. my B. five C. nine

  4、 A. picture B. pants C. P.E.

  5、 A. white B. five C. my

  6、 A. red B. room C. run

  7、 A. shirt B. jacket C. shorts

  8、 A. four B. five C. what

  9、 A.dinner B. lunch C. breakfast

  10、A. picture B. pants C. Chinese.

  二、 判断你听到的单词与图片是不是相符,相符打,不相符打。

  

  三、听录音,将下列句子补充完整,每空一词。

  1. What ________ is it ? Its ________ .

  2. What _________ is it ? Its _______ oclock

  3. Where is your ________ room ? Oh , its on the second ________ .

  4. Its ________ . Its time for ________ class.

  5. How many________ do you have ? I have ________ .

  四、听录音,依据录音内容将下列图片用阿拉伯数字排序。

  1、 2、 3、

  

  4、 5、

  13+10=23

  

  五、听问句,选出适合的答语。

  1. A. Its on the first floor. B. Yes. C. No, its a library.

  2. A. Its Beijing. B. Its 9:00. C. Its time to go to school.

  3. A. Its fine. B. I have five. C. Its my pen.

  4. A. Its my skirt. B. Its red. C. Its a skirt.

  5. A. Its Jacks. B. Its beautiful. C. Its white.

  笔试部分

  六、写出横线上所缺的单词

  1. A: Whats in the ________ room ?

  B: Its Amys ________ schoolbag ?

  2.Is this your ________? No, it ________. Its Mikes.

  3. I can see three _________.

  4. _________ _________ is it ?

  Its 7 _________. Its time for go to school.

  5. What _________ are my jeans? Theyre _________.

  七、选择填空。

   1. _______ you have a library ?

  A. Is B. Are C. Do

   2. _______ these your shoes ?

  A. Is B. Are C. Do

   3. _______ dress is this ? Its a Amys

  A. What B.Whose C.Where

   4. _______ is the washroom ? Its on the first floor.

  A. What B.Whose C.Where

   5. Mike! Hang _______ your shirt.

  A. on B. up C. off

  九、从右边选择正确的答语。

   1.What colour is your bag ? A. Its ten oclock.

   2.What time is it? B. Its on the second floor.

   3.Where is your classroom? C. Its green.

   4.Where is Mike? D. Yes, I do.

   5. Do you have a library? E. He is in the canteen.

  九、选出划线部分读音不相同的一个单词

   1. A. bike B. rice C. fish

   2. A. egg B. bed C. she

   3. A. apple B. cake C. bag

   4. A. ice-cream B. big C. pig

   5. A. leg B. he C. me

  十、读短文,选择正确的答案。

  Im Mike. Its seven oclock. I get up and put on my blue jeans and purple jacket. At 7:30, I go to school. At 9 oclock, I go to English class. At ten oclock, I go to art room and draw some pictures. At 12 oclock, I go to our canteen for lunch. At 3:15, I have P.E. class with my white shoes. At five oclock , I go home.

  1. What colour are the jeans? ________.

  A. Black B. Brown C. Blue

  2. What time does Mike get up? At ________.

  A. 7:00 B.7:30 C. 8:00

  3. What class does Mike have at nine oclock? _______.

  A. English B. Chinese C.Math

  4、Mike have lunch at __________

  A. at home B. at school C. at restaurant

  5、When does Mike go home? __________

  A. 5:00 B. 5:30 C.6:30

  听力材料

  一、听录音,选出你所听到的单词

  1、 garden 2、five 3、shoes 4、picture 5、white

  6、room 7、shirt 8、what 9、dinner 10、 Chinese.

  二、判断你听到的单词与图片是不是相符,相符打,不相符打。

  1、what time is it ? Its 11:05

  2、where is the washroom?

  3、They are my shoes .

  4、Whats this ? Its a skirt.

  5、go to the music room , sing and dance

  三、听录音,将下列句子补充完整,每空一词。

  1. What ___colour is it ? Its blue .

  2. What time is it ? Its three oclock

  3. Where is your computer room ? Oh , its on the second floor .

  4. Its 9:45 . Its time for English class.

  5. How many fans do you have ? I have nine .

  四、听录音,依据录音内容将下列图片用阿拉伯数字排序。

  1、what time is it ? Its 12:10

  2、Its 9:00 . Its time for Chinese class

  3、whats 13 and 10 ? Its 23

  4、Wow ,the gym is so big .

  5、Do you see my pants and shirt ?

  五、听问句,选出适合的答语。

  1、where is the library ?

  2、what time is it ?

  3、how many books do you have ?

  4、what colour is your skirt ?

  5、whose is this ?

 
打赏
 
更多>大智教育相关文章
0相关评论

推荐图文
推荐大智教育
点击排行
网站首页  |  关于我们  |  联系方式  |  使用协议  |  版权隐私  |  网站地图  |  排名推广  |  广告服务  |  积分换礼  |  网站留言  |  RSS订阅  |  违规举报
智学网-大智教育,好的学习方法与技巧指导,我要自学网站